Šuštar na prostosti

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Nekdanji državni sekretar Boris Šuštar, obsojen zaradi jemanja podkupnine in zlorabe položaja, je na prostosti.
Oglej si celoten članek

Minister za pravosodje Aleš Zalar je na današnji izredni seji parlamenta o stanju v pravosodju potrdil, da je nekdanji državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Boris Šuštar, obsojen zaradi jemanja podkupnine in zlorabe položaja, pogojno izpuščen iz zapora, poroča MMC RTV SLO. Zalar je informacijo razkril na vprašanje SDS-ovega poslanca Rudolfa Petana in ob tem po poročanju portala zanikal insinuacije, da naj bi on kakorkoli posredoval pri tem.

Spomnimo: Šuštarja so kriminalisti prijeli leta 2000 v Murglah, ko je prejel 70 tisoč nemških mark podkupnine, zaradi česar je bil konec leta 2003 obsojen na dve leti zaporne kazni. Konec julija 2007 ga je sodišče v odsotnosti (pobegnil je v Kanado) obsodilo na šest let zapora zaradi zlorabe uradnega položaja, zaradi česar je bila za njim razpisana mednarodna tiralica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.