Štrukelj še ne ve, ali bo zraven

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Če bo vlada posegla v minimalno plačo, se bodo šolniki pridružili novembrskim demonstracijam.
Oglej si celoten članek

"Vlada naj opusti razmišljanja o znižanju minimalne plače in zagotovi, da v njeno višino in splošno veljavnost ne bo posegala," je v imenu Konfederacije sindikatov javnega sektorja (KSJS) pozval njen predsednik Branimir Štrukelj. Od ravnanja vlade bo odvisno, ali se bo KSJS pridružila demonstracijam Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

Kot je pojasnil, je za njihovo sindikalno centralo, ki ima več tisoč članov z minimalno plačo, zniževanje te plače nesprejemljivo, saj je njen veljavni znesek že zdaj pod pragom tveganja revščine. Zavračajo tudi vsa razmišljanja o "relativizaciji minimalne plače". "Bistvo minimalne plače je, da velja zmeraj in povsod, ker lahko le na tak način preprečuje ekstremno izkoriščanje delavk in delavcev v zasebnem in javnem sektorju," je poudaril.

Odločitev o izvedbi delavskih demonstracij je predsedstvo ZSSS sprejelo na petkovi seji, natančen datum pa bo določen v dogovoru z ostalimi sindikalnimi centralami, ki se bodo pridružile demonstracijam.
 
Vlada o "posegih" v minimalno plačo razmišlja, ni pa v zvezi s tem sprejela še nobene odločitve.
 
 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:34 7. Oktober 2013.

    kot da mamo sindikate..??? komu lažejo?? Mi imamo samo dobro organizirano mafijo...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.