Stroka negativno ocenila ventilatorje Geneplanet

Država je naročila 220 ventilatorjev, a so ti po oceni skupine zdravnikov neprimerni.
Oglej si celoten članek

Uredništvo Tarče je pridobilo dokument z mnenjem zdravnikov o primernosti medicinskih ventilatorjev za zdravljenje bolnikov s covid-19, ki jo je dobavil Geneplanet. 

Po ocenah stroke so ventilatorji manj primerna, celo zadnja izbira za predihavanje bolnikov, je poročala RTV SLO.

Afera maske Izsiljeval in grozil: Čemu je pri nabavah služila njegova skupina?

V mnenju, ki ga je o primernosti ventilatorjev podal dr. Richard Knafelj, je zapisano: "Ventilator Siriusmed R30 sem ocenil kot neprimernega za predihavanje bolnikov, ki potrebujejo nadzorovano predihavanje zaradi okužbe s covid-19." 

Foto: RTV SLO Ocena stroke

Po poročanju nacionalne televizije je dr. Knafelj v mnenju zapisal še, da ta ventilator pride v poštev kot zadnja izbira. 

Foto: UKC Maribor Covid-19: UKC Maribor

Počivalšek: "Nisem delal seznamov in se šel biznis. Drugih junakov ni bilo!"

V skupini, ki je ocenila več kot 90 ventilatorjev, sta bila poleg Knaflja še dr. Marko Noč in dr. Primož Gradišek. Skupina je kar 13 drugih ventilatorjev ocenila kot zelo primerne.

Direktor podjetja Marko Bitenc vztraja, da so njihovi ventilatorji ustrezni, kar potrjujejo številna naročila iz drugih držav. 

Brez dlake na jeziku Kacin: Gale ni noben žvižgač

Pri podjetju Geneplanet je bilo po ceni osem milijonov evrov naročenih 220 ventilatorjev za predihavanje bolnikov z novim koronavirusom. Rok dobave je bil 15. maj, do danes so jih dostavili polovico.

Afera maske Žvižgač: Pritiskali so na nas, grozili in vpili naj nakažemo denar

Na nepravilnosti pri dobavi medicinske opreme je v oddaji Tarča pred enim tednom opozoril Ivan Gale z Zavoda za blagovne rezerve.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 12:23 1. Maj 2020.

    Neposredne volitve,pa da vidimo kdo bo dobil mandat za organizirano krajo. Skozi politični marketing gredo samo pokvarjeni in neverodostojni posamezniki, …

  • 10:19 1. Maj 2020.

    Stroka je marsikdaj ugotovila, da oprema ni primerna. Izkazalo se je, da je v večini primerov lobirala za opremo, ki …

  • 08:49 1. Maj 2020.

    Ampak Počivalšek je s temi ventilatorji,kot je sinoči ene 50x ponovil,reševal življenja množic,čeprav stroka trdi,da so po poskusni uporabi na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.