Strmoglavil helikopter, 16 pogrešanih

Foto: Žurnal24 Vsi potniki so imeli na sebi posebno reševalno opremo, ki v primeru nesreče odda
V nesreči helikopterja ob vzhodni kanadski obali pogrešajo 16 potnikov. Iz vode so rešili le enega preživelega, našli so tudi eno truplo.
Oglej si celoten članek

Helikopter vrste Sikorsky S-92 z dvema članoma posadke je dopoldne po tamkajšnjem času peljal 16 delavcev na dve naftni ploščadi. Pilot je ob 9.18 poslal klic v sili, nato pa je nadzorni stolp z njim izgubil stik.

Na območje so nemudoma odhiteli reševalci, a 16 potnikov kljub intenzivnemu iskanju še niso našli. Odkrili so le dva napihljiva reševalna čolna, ki pa sta bila prazna. Vsi potniki so sicer nosili posebne obleke, s katerimi bi lahko v ledeno mrzli vodi preživeli do 30 ur, zato se je iskanje nadaljevalo tudi v nočnem času. Ni pa jasno, zakaj reševalci še niso zaznali signalov s posebnih oddajnikov, ki jih je imel pri sebi vsak izmed potnikov.

Nevarno območje
Razmere na z nafto bogatem območju v bližini Nove Škotske so sicer zelo ostre, saj pihajo močni vetrovi, valovi segajo do tri metre v višino, poleg tega pa je v bližini tudi veliko ledenih gor.

Leta 1982 je na tem območju prišlo do velike tragedije, ko je do takrat največjo naftno ploščad na svetu Ocean Ranger zalil 20-metrski val. Ploščad se je prevrnila, ob tem pa je umrlo vseh 84 ljudi na njej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.