Stožice niso bile na ključ

Foto: Žurnal24 Fundacija za šport je letos za sofinanciranje centra Stožice že namenila skoraj
Športni park. Zanj 62 milijonov evrov (brez DDV) javnega denarja.
Oglej si celoten članek

Kdaj se je spremenil 13. člen pogodbe o javno-zasebnem partnerstvu, je ob poročilu o projektu Stožice na včerajšnji seji mestnega sveta zanimalo mestnega svetnika SDS Petra Sušnika. Poudaril je, da je bilo v tej točki pogodbe med Mestno občino Ljubljana (MOL) in Grepom zapisano, da bo javna partnerica, torej MOL, vložila le zemljišče in poskrbela za komunalno infrastrukturo ter ne bo prevzela nobenih drugih obveznosti, povezanih s projektiranjem in gradnjo športnega parka.

Projekt je izjemno dobro voden za dosego cilja hitrosti in izjemno slabo glede racionalnosti.
Peter Sušnik, SDS

Šlo bi brez doplačil
Sušnik je opozoril, da ni znano, zakaj je mesto sploh pristalo na izvedbo na ključ, če so vedeli, da zaradi slabih projektov ne morejo pričakovati obračuna po izmerah. Ignac Polajnar (NSi) je opozoril, da je bil s tem kršen zakon o javno-zasebnem partnerstvu, saj bi morali imeti pripravljene vse projekte, preden je bil sklenjen dogovor o partnerstvu. Če bi MOL vedela, kaj vse mora vsebovati športni park, doplačila ne bi bila potrebna, je poudaril. Župan Zoran Janković je na očitke odvrnil, da bi se morali pravzaprav zahvaliti javni upravi, da je mesto dobilo taka objekta in vso dodatno infrastrukturo s cesto in parkovno ureditvijo za 46 milijonov evrov. Sem sta všteta tako mestni denar za nakup zemljišča leta 2001 kot doplačila Grepu. Preostanek – še 16 milijonov evrov – pa bo MOL dobila povrnjen od države, iz evropskih skladov ter iz dogovora mesta z SCT in Družbo za avtoceste v RS, je pojasnil.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.