Stopnišče bi prestavili

Foto: Žurnal24 Spodnji del stopnišča je precej zdelan. Delno je porušena tudi kamnita ograja. P
Rekonstrukcija. Spodnji del stopnišča po novem bližje kranjskim rovom.
Oglej si celoten članek

Še ta mesec naj bi bilo po predvidevanjih kranjske mestne uprave izdano gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo stopnišča na Poti na kolodvor v Kranju. Na njem sicer že dlje časa stoji znak, ki prepoveduje dostop na gradbišče, dela pa stojijo.

Prestavitev
Obnovo stopnišča, ki vodi od mestnega jedra do vznožja Jelenovega klanca, naj bi lani končali, vendar pa so jo na predlog nekdanjega župana Vitomirja Grosa prekinili. Predlagal je namreč, da bi spodnji del stopnišča zaprli in ga premaknili bližje vhodu v kranjske rove.

Za zaščito lip
Gros pravi, da je rekonstrukcijo predlagal zaradi drevoreda lip, ki stoji pod stopniščem. Nevarno visi na cestišče, pojasnjuje Gros in dodaja, da ga želi ohraniti, ustrezno zavarovati in utrditi, da se ne bi zrušilo. "Stopnišče je sicer v občinski lasti, ampak zemljišče v okolici je naše," razloži družinski interes.

Odvisno od proračuna
Gradnja bo odvisna od zagotovljenih finančnih sredstev v proračunu za letošnje leto, opozarjajo pri mestni upravi in navajajo, da bo strošek rekonstrukcije za 50 odstotkov višji od prvotno predvidenega stroška za obnovo. Gros temu oporeka, saj bo stopnišče zdaj krajše, občini pa tudi ne bo treba odkupiti zemljišča, pravi. Prepričan je, da se bo projekt podražil predvsem na račun vnovične obnove zgornjega dela stopnišča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.