Štirje potniki še v bolnišnici

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Štirje poškodovani v petkovi železniški nesreči na Jesenicah so še vedno v UKC Ljubljana, eden pa je danes odšel domov. Dopoldne pa so pri rezanju vlakovne kompozicije, ki je bila prejšnji teden poškodovana v železniški nesreči, nastajali manjši požari.
Oglej si celoten članek

Štirje od skupno petih ponesrečencev, ki so bili prepeljani v Univerziteni klinični center (UKC) Ljubljana po petkovi železniški nesreči na Jesenicah, se še vedno zdravijo v bolnišnici, so povedali v UKC Ljubljana.

Dva sta še vedno hospitalizirana na oddelku za travmatologijo. Ostali trije so v nesreči dobili poškodbe obraznih kosti in so jih operirali kirurgi specialisti z oddelka za maksilofacialno in oralno kirurgijo kirurške klinike. Eden od njih je danes odšel domov, so potrdili v UKC Ljubljana.

Tuji državljan že v svoji državi

Tujega državljana, ki je v nesreči dobil hude poškodbe in je bil na zdravljenju v bolnišnici na Jesenicah, pa so v sredo v spremstvu domačih že prepeljali v njegovo državo. Tja so ga prepeljali šele po posvetovanju z zdravniki iz njegove države in ko se je njegovo stanje že izboljšalo, so povedali v Bolnišnici Jesenice.

Tako na Slovenskih železnicah kot na policiji pa so potrdili, da preiskava o vzrokih nesreče še vedno poteka. Na policiji so povedali še, da gre za zelo obsežno preiskavo, v kateri sodeluje več pristojnih organov, njihove ugotovitve pa mora policija pred koncem preiskave preučiti in združiti.

V petkovi nesreči je bilo v trku potniškega in tovornega vlaka poškodovanih 34 ljudi, devet od teh huje. Pri trčenju se je iztiril del potniškega vlaka, lokomotivi in vagon tovornega vlaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.