Število mrtvih se bliža stotici

Foto: Žurnal24
V eksploziji metana v rudniku na vzhodu Ukrajine je po zadnjih podatkih ministrstva za izredne razmere umrlo 69 rudarjev, 31 jih še pogrešajo.
Oglej si celoten članek

Rešeni rudar v dekompresijski komori. © AFP

 
Po eksploziji plina, ki je v noči na nedeljo odjeknila v premogovniku Zasjadko v regiji Doneck, so v bolnišnico prepeljali 28 zaposlenih. Število mrtvih bi lahko po ocenah vira iz ukrajinske komisije za varstvo pri delu naraslo na sto.

Z 69 smrtnimi žrtvami se je eksplozija v Zasjadku uvrstila med najhujše rudniške nesreče v Ukrajini, kjer je sicer lani med opravljanjem dela umrlo 170 rudarjev. Vzrok eksplozije v Zasjadku še vedno ni znan. V času nesreče je v rudniku delalo 457 ljudi, več kot 350 rudarjev so reševalci po eksploziji evakuirali.

Območje je že v nedeljo obiskal premier Viktor Janukovič , ki izhaja iz Donecka, danes pa tam pričakujejo tudi predsednika Viktorja Juščenka . V Donecku so zaradi eksplozije z današnjim dnem razglasili tridnevno žalovanje.

Ukrajinski premogovniki, ki so pogosto opremljeni z zastarelo opremo, zanje pa namenjajo premalo sredstev, spadajo med najnevarnejše na svetu, saj v njih pogosto prihaja do nesreč.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.