Ste čutili potres? Tla so se pošteno zatresla

Foto: EMSC
Foto: EMSC
Prebivalci Soške doline poročajo o močnem tresenju tal. Arso beleži magnitudo 3,2.
Oglej si celoten članek

Bralci so nas obvestili, da so se tla v Soški dolini pošteno zatresla. Arso je v prvem odzivu na potres (ob 15.21) zapisal, da gre za magnitudo 3,1, nato pa so jo popravili celo na 3,2. Žarišče potresa je po podatkih Arsa bilo 3 km SV od Anhovega. 

Kot so nam sporočili bralci, je potresu tri minute pozneje sledil še močan popotresni sunek, in sicer Arso poroča o magnitudi 2,1 (5 km SV od Anhovega). Kot je še razvidno s spletne strani Arsa, je drugi popotresni sunek "udaril" z magnitudo 1,0, in sicer ob 15.32.

"Ne le treslo, prav bobnelo je," nam je sporočila ena od šokiranih bralk.

Do šestih zvečer se je na tem območju od prvega sunka zvrstilo še enajst potresov, a na srečo so bili vsi precej šibki.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 07:45 12. September 2023.

    Naslovna slika je zavajajoča. Če se ne morete potruditi in najti prave, raje slike ne objavite.

  • 03:55 12. September 2023.

    Rupar je že aktiviral upokojence za proteste proti vladi, ki jim ne izplača dodatka za tresenje...

  • 20:14 11. September 2023.

    Komantatorji, pa posoje komentirajo dogodke, ki so se zgodili. Slika kopiraj/prilepi, a je res to? Važno, da ustvarjajo paniko in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.