Staranju se slabo piše

Foto: Žurnal24 Staranje s seboj prinaša veliko neprijetnosti in težkih bolezni. Nova odkritja n
Znanstvenikom je uspelo določiti ključne gene, ki upočasnjujejo procese staranja. Odkritje bi bilo lahko koristno tudi za ljudi.
Oglej si celoten članek

Na inštitutu za preučevanje staranja londonskega University Collegea so odkrili mutacije, ki so v laboratoriju pomagale podaljšati življenjske procese v črvih, sadju, muhah in miših. Strokovnjaki napovedujejo, da ti geni podobno vplivajo tudi na človeško telo, zato optimistično napovedujejo, da bi lahko na podlagi odkritja v prihodnje zdravili ali vsaj upočasnili mnoge bolezni.

Linda Partridge, direktorica inštituta, je pojasnila, da je vpliv na same procese staranja precej pomembnejši kot pa zdravljenje simptomov bolezni, ki iz staranja izvirajo.

Odkritje naj bi sprožilo tudi nov val raziskav za lajšanje starostnih neprijetnosti, poroča Daily Telegraph.

Pri boleznih, kot so alzheimerjeva ali bolezni srca in ožilja, bi tako lahko precej omilili bolezenske znake, s pomočjo odkritja bi se lahko uspešneje borili tudi proti nastajanju rakavih celic in sladkorne bolezni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.