Stanovanja DUTB na trg šele prihodnje leto

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Če ste nameravali kupiti poceni stanovanje od slabe banke, boste morali še počakati. Trenutno nimajo v lasti še nobenega, prva naj bi bila na trgu v začetku prihodnjega leta.
Oglej si celoten članek

Družba za upravljanje s terjatvami (Dutb) bo prva stanovanja, ki jih bo dobila v last, na trg ponudila šele prihodnje leto. Na Dutb namreč pravijo, da imajo doslej v lasti le 40 nepremičnin v vrednosti 15 milijonov evrov, zaenkrat pa niso lastniki nobenega stanovanja.

Cene bodo tržne, brez popustov

Bodo pa v kratkem prevzeli sosesko Nokturno na Markovcu nad Koprom, ki so jo kupili na majski dražbi in jo bodo trgu ponudili v začetku prihodnjega leta. Stanovanja naj bi po tržnih cenah ponudili v prodajo ali najem. Prav tako še ne morejo začeti prodaje stanovanj v Celovških dvorih, saj stečajni upravitelj Vegrada prenosa še ni začel.

Ker pa je večina kreditov, ki so bila prenesena na Dutb, zavarovana z nepremičninami, izvršni direktor slabe banke Torbjörn Mansson pričakuje, da bodo v prihodnje postali lastniki še veliko več nepremičnin. Njihov cilje, da jih prodajo že tekom stečajnega postopka, če pa ne bodo dosegla primerne vrednosti, jih bo Dutb prevzel v svojo last.

Stečaj Športnega centra Pohorje še ni izključen

Na Dutb so kot primer dobrih praks pri reševanju podjetji v težavh izpostavili tudi Šporni center Pohorje, a je Mansson le pojasnil, da konkretnih pojasnil še ne morejo dati, saj še vedno iščejo optimalno rešitve. Še vedno se pogajajo o možnosti, da bi žičnice delovali pozimi, v igri pa ostaja tudi možnost bankrota. Ponudbe konzorcija podjetji, ki so napovedala odkup terjatev in lastniškega deleža športnega centra, pa doslej na slabi banki še niso prejeli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.