Srednjeročna napoved: Napoved za letošnjo zimo se je spremenila

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Za našo državo je oktobrska napoved precej mokra in razmeroma topla. Kaj pa sledi pozimi?
Oglej si celoten članek

Kot navajajo pri portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved, je bila osvežena sezonska napoved evropskega modela. Za našo državo je napoved, dodajajo, za oktober precej mokra in razmeroma topla z odstopanjem okoli stopinje nad dolgoletnim povprečjem. Mesečna količina padavin je bila ponekod na zahodu in jugu sicer že presežena. 

V novi srednjeročni napovedi pri omenjenem portalu navajajo še napoved za letošnjo zimo. V primeri septembrskih prognoz se je rahlo spremenila, trend gre v smeri več padavin. "Sedaj naj bi bila zima povprečna namočena, na jugu naj bi bilo padavin še nekoliko več," navajajo pri Ciklon.si/Srednjeročna napoved.

xxx

V nedeljo nova fronta 

Danes nas bo prešla nova fronta z neekaj dežja, več sončnga vremena bo jutri in v soboto, potem pa je, napovedujejo pri Ciklon.si, pred nami še kar precej negotovosti.  

Kaže sicer na stabilno vreme z več sonca na vzhodu in višjimi temperaturami, ki bodo večinoma presegale 20 stopinj Celzija. Proti zahodu naj bi bilo več oblakov, občasno bodo možne tudi manjše padavine. 

Napoved po dnevih

Danes bo na vzhodu še deloma sončno, drugod se bo oblačnost od zahoda povečala. Na zahodu bodo že zjutraj padavine, ki se bodo čez dan širile proti vzhodu, vmes bodo tudi nevihte, pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Zvečer bo zapihal okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja, najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 15 stopinj, drugod med 19 in 24.

Jutri bo sprva večinoma sončno z jutranjo in dopoldansko meglo oz. nizko oblačnostjo po nižinah, popoldne bo več spremenljive oblačnosti, nastajale bodo krajevne plohe, na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje temperature bodo med 14 in 19, na Primorskem do 23 stopinj.

V soboto bo večinoma sončno z nekaj spremenljive oblačnosti, zjutraj bo precej megle oz. nizke oblačnosti po nekaterih nižinah. Najvišje temperature bodo med 12 in 17, na Primorskem do 21 stopinj.

V nedeljo bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod so možne krajevne plohe, zapihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 16 in 21 stopinjami.

V ponedeljek bo na vzhodu večinoma sončno, na zahodu in v osrednji Sloveniji pa bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo možna kakšna kaplja dežja, pihal bo jugozahodni veter. Najvišje temperature bodo med 16 in 21 stopinjami.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:53 10. Oktober 2024.

    Ne napovedovat,lepo prosim,bomo že videli kaj bo,se je brez veze nekaj napenjat,pa pol ni nič od tega

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.