Sreča v nesreči za gasilce

Foto: Žurnal24 Slika je simbolična. (Foto: Barbara Milavec)
Včeraj zjutraj so v stanovanjski hiši v Podvelki zagorele saje. Zaradi smeti v rezervoarju za gorivo je cisterna PDG Brezno zaprla pot ostalim intervencijskim vozilom.
Oglej si celoten članek

Včeraj med 7. in 8. uro zjutraj  so v občini Podvelka v stanovanjski hiši zagorele saje v dimniku. O požaru so bili obveščeni gasilci PGD Ožbalt in PGD Brezno, vendar naj bi po pisanju našega bralca v akciji prišlo do velikih težav.

"Gasilcem PGD Brezno naj bi slab kilometer pred požarom obstala cisterna in šlo naj bi za pomanjkanje goriva! Omenjena cisterna je zaprla pot še drugi intervenciji. Cesta je ostala zaprta tudi za policiste, ki so bili obveščeni o požaru. Na kraj požara naj bi tako prišlo le eno gasilsko vozilo PGD Brezno," je zapisal bralec.

Preverili smo pri PGD Brezno. Gasilec Ivan Hoder nam je povedal, da težava ni bila v gorivu. "Cisterna se je ustavila, ker je očitno v rezervoar za gorivo prišla smet oziroma se nam je zamašil filter za gorivo. Tudi ko smo jo šli napolnit, smo lahko natankali le polovico. Rezervoar ni bil prazen."

Res je, da so zaradi cisterne, ki je ostala na cesti, onemogočili dostop drugim intervencijam. Vendar so bili po Hoderjevih besedah na kraju požara že gasilci, ki so saje v dimniku uspešno pogasili in poskrbeli, da se požar ni ražiril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.