Srbski zunanji minister sprožil Twitter upor

Foto: twitter.com
Foto: twitter.com
Policija je po poročanju srbskih medijev pričela iskati uporabnike lažnih računov politikov na omrežju Twitter. Prva tarča: lažni račun zunanjega ministra Vuka Jeremića s psevdonimom @VookJeremic.
Oglej si celoten članek

Vodstvu Twitterja so z ministrstva poslali zahtevek, da se račun ukine. Uporabnika naj bi po nekaj dneh z vrha omrežja pozvali k spremembi nadimka. Ta se je potem odločil za @notVookJeremic.

Srbski urad za boj proti organiziranemu kriminalu naj bi po tem incidentu pričel s preiskavo lažnih profilov srbskih politikov na spletu, poroča slobodnaevropa.org.

 

Tuji diplomati ne morejo vedeti

"Ni šala, če nekdo na lažnih profilih na Facebooku in Twitterju zavaja tuje državnike, ki so v stiku z šefom naše diplomacije," je v zagovor politike povedal Srđan Milivojević, poslanec vladajoče demokratske stranke. "Oni ne morejo vedeti, ali gre za satiro ali pa za računom res stoji on," še pravi Milivojević.

Dodaja, da se na teh računih pojavljajo tudi grožnje proti srbskim državnikom. "V Srbiji, državi, v kateri je bil nedavno ubit premier, je take grožnje še vedno treba jemati resno," pravi Milivojević.

Spravili so se na enega, dobili so jih na desetine

Ko se je razvedelo, kaj namerava država, so se na Twitterju pojavili računi @vuk_jeremic, @TukSeremic, @VukSeremic in @VJeremic. Svoje lažne račune so kmalu dobili vsi vidnejši politiki v Srbiji, za nameček pa še urad, ki te račune preiskuje.

"Slobodan Milošević je bil brezvezni amater, ki ni znal cenzurirati interneta," po pisanju Blica s Twitterja sporočajo aktualne srbski oblasti.

Na Twitterju se razprave o sporu vodijo pod oznako #pravdazavooka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.