Šoltes odhaja z računskega sodišča

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Igor Šoltes ne bo nadaljeval kandidature za novi mandat predsednika računskega sodišča.
Oglej si celoten članek

Šoltes je pred časom vložil kandidaturo na pobudo društva Integriteta. Ker pa je presodil, da lahko vprašanje, ali sta dva mandata preveč, postane ključen argument presoje o njegovi kandidaturi, se je odločil, da kandidature ne nadaljuje.

Povedal je še, da se bo za podobne cilje poskušal bojevati na drugačen način. Kje namerava nadaljevati kariero, ni želel povedati.

Mandat se mu izteče 31. maja

Šoltesu se mandat na položaju predsednika računskega sodišča izteče 31. maja in predsednik republike Borut Pahor je postopke za izbiro novega prvega revizorja v državi sprožil že decembra lani. Do izteka roka sredi marca je prejel tri predloge: poleg Šoltesa sta bila med kandidati tudi vrhovni državni revizor na računskem sodišču Tomaž Vesel in direktorica urada za nadzor proračuna Nataša Prah.

Posvetovanja o predsedniku računskega sodišča bo Pahor začel v kratkem, so v torek sporočili iz predsednikovega urada. Izbranega kandidata bo DZ predlagal najpozneje do 12. aprila, tam pa bo za potrditev potreboval večino glasov vseh poslancev, torej najmanj 46.

Več sledi ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.