Sneg se oprijema cestišča

Foto: Žurnal24 Sneženje na bencinski črpalki na Lopati pri Celju. (Foto: Bralec)
Zaradi novega snega na cestah znova potrebna še večja previdnost.
Oglej si celoten članek

V zadnjih dneh nas je zima razvajala s soncem in višjimi temperaturami, kidanje snega in čiščenje se zdi že daleč, vendar bomo po današnjih padavinah lahko znova prijeli za lopate. Tudi vozniki bodo zopet morali biti na cestah veliko bolj previdni.

Sneg se je zvečer že oprijemal cestišča na območjih Kočevja, Ribnice, Črnomlja in Metlike.

Zaradi snežnih razmer na cestah so že prve omejitve. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je na glavni cesti Idrija–Godovič prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Čez prelaza Vršič in Korensko sedlo pa lahko peljejo le osebna vozila z verigami.

 

"Da bi bilo težav, ki jih v cestnem prometu običajno povzročajo sneg in nizke temperature, vse voznike opozarjamo na posebej previdno vožnjo. Poleg previdnosti in večje pozornosti voznikov pa je za varno vožnjo zelo pomembno tudi, da so vsa vozila tehnično brezhibna in predpisano opremljena,“ opozarjajo tudi na generalni policijski upravi.

Nasveti policistov

 

Najbolj na severu države
V nekaterih severnih delih Slovenije se sneg že oprijemlje cest. Več o tem, koliko centimetrov snega lahko pričakujemo, si preberite na tej povezavi, razmere pa lahko spremljate na vreme.net.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.