Snedla svojo obljubo?

Foto: Žurnal24 Za delovno mesto poslovnega direktorja, kar zdaj kot vršilka dolžnosti opravlja
Mestni svet. Odstopno izjavo podala marca, a še vedno greje svetniški stolček.
Oglej si celoten članek

“Čeprav to ni zakonska zaveza, se je naša stranka vedno držala načela, da ne mešamo svetniške funkcije z drugimi funkcijami, ki so neposredno financirane iz občinskega proračuna. Zato bom odstopila kot mestna svetnica,” je marca za naš medij pojasnjevala Helena Hvalec, mestna svetnica LDS, ki je takrat nastopila kot vršilka dolžnosti poslovne direktorice Javnega zavoda Maribor 2012 – evropska prestolnica kulture.

Prvič slišijo za odstop
MOM. Aleš Škof, vodja službe mariborskega mestnega sveta, o odstopu Hvalčeve ne ve ničesar: “To prvič slišim. Na MOM nismo prejeli nobenega uradnega obvestila, da naj bi Hvalčeva odstopila kot mestna svetnica. Svojo funkcijo opravlja še naprej.”

Na sedežu vedo za odstop
Očitno si je Hvalčeva premislila, saj še vedno sedi v mestnem svetu, čeprav je že napovedala, da jo bo zamenjala Rosanda Štamberger. Hvalčeve nam za komentar v torek ni uspelo dobiti. Andrej Verlič, predsednik mestnega odbora LDS in podžupan Mestne občine Maribor (MOM), pa je povedal: “To je njena osebna odločitev, zato boste morali vprašati njo.”

Uroš Petohleb, generalni sekretar LDS, pa je bil o nameri Hvalčeve seznanjen že pred časom. Za Žurnal24 je v torek izjavil: “Po naših informacijah je Hvalčeva odstopno izjavo podala že marca. Glede informacij, v kateri fazi procedure je trenutno odstopna izjava, se je treba obrniti na MOM.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.