SMS v 15 letih spremenil svet

Foto: Žurnal24 Današnji mobilniki so v primerjavi s tistimi izpred 13 let že zelo izpopolnjeni
Pred 15 leti se je zgodil dogodek, ki je dodobra spremenil način komuniciranja med ljudmi - poslano je bilo kratko sporočilo SMS.
Oglej si celoten članek

Decembra 1992 je britanski raziskovalec telekomunikacijskega podjetja Vodafone z osebnega računalnika na mobilni telefon svojega kolega poskusno poslal prvo sms sporočilo. Prvi mobilni telefoni, ki so omogočili ta dandanes tako priljubljen način komuniciranja, so prišli na trg dve leti kasneje.

Od takrat je sms sporočilo doživelo neverjeten zmagoviti pohod, ki ga nikakor ni bilo mogoče predvideti, pravijo raziskovalci na področju mobilne tehnologije. Samo Nemci naj bi od začetka leta poslali že 23 milijard sms sporočil, v povprečju 350 na uporabnika mobilne telefonije.

Kako nepredvidljiv je uspeh določene tehnologije, priča podatek, da so tudi tehnologiji pošiljanja fotografij prek mobilnikov MMS  napovedovali svetlo prihodnost, vendar pa je danes še vedno veliko manj priljubljena od klasičnih tekstovnih sporočil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.