Smetarsko vozilo čez 13-letnega kolesarja

V Mariboru je včeraj zjutraj prišlo do prometne nesreče, v kateri je smetarsko vozilo podjetja Snaga najprej trčilo, nato pa še prevozilo otroka na kolesu.
Oglej si celoten članek

Včeraj zjutraj malo pred osmo uro je 35-letni moški vozil delovno vozilo po Sokolski ulici iz smeri Žabotove v smeri Valvasorjeve ulice v Mariboru. Vključil se je v krožišče, za tem pa je z vozilom zavijal desno v smeri makadamskega parkirnega prostora. "Ko je ob tem prečkal kolesarsko stezo, ni pustil mimo 13-letnega kolesarja, ki je vozil v isti smeri po desni kolesarski stezi, ki prečka izvoz na makadamski parkirni prostor. S sprednjim čelnim delom vozila je voznik delovnega vozila trčil v kolesarja in ga po trčenju še prevozil," pojasnjuje Miran Šadl z mariborske policijske uprave.

V prometni nesreči je kolesar utrpel hude telesne poškodbe, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Policisti bodo voznika delovnega vozila, ki v organizmu ni imel alkohola, kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Snaga: "Skrbimo za odgovorno vedenje!"

Iz podjetja Snaga so danes sporočili, da s številnimi izobraževanji redno skrbijo za varno in odgovorno vedenje svojih zaposlenih, ki delajo v prometu. Kot navajajo, beležijo nizko število hujših prometnih nesreč, zavedajo pa se, da so s tem, ko so dnevno na terenu z 18-timi smetarskimi vozili, nenehno izpostavljeni tveganju, da pride do nezgode.

Po včerajšnji nesreči so v Snagi takoj sprožili vse z zakonodajo in internimi akti predpisane postopke. Ob tem navajajo, da je vsa njihova skrb namenjena mladoletnemu kolesarju in njegovi družini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.