SLS zahteva ostre ukrepe proti sosedi

Foto: Žurnal24 Ladji Riba 1 in Riba 2 podjetja Riba sta mirovali od 1. januarja.
SLS pričakuje, da bo državni zbor čimprej obravnavali problem uveljavitve hrvaške ekološko-ribolovne cone (ERC) in da bodo poslanci sprejeli ustrezne sklepe. Obenem zahteva prekinitev pristopnih pogajanj s Hrvaško.
Oglej si celoten članek

Poslanska skupina SLS meni, da je ERC, ki je stopil v veljavo z novim letom in velja tudi za države članice EU, torej tudi Slovenijo, dodaten razlog za sprejetje resolucije o meji s Hrvaško v DZ.

Uveljavitev ERC "med drugim pomeni hrvaško poseganje po polovici Piranskega zaliva in blokado slovenskega neomejenega dostopa na odprto morje", zato v SLS pričakujejo, da bodo v DZ nemudoma obravnavali to tematiko in sprejeli ustrezne zavezujoče sklepe.

Obenem SLS pričakuje takojšnjo in odločno reakcijo pristojnih slovenskih organov, vključno z začasno prekinitvijo hrvaških pristopnih pogajanj k EU do razveljavitve hrvaškega enostranskega sklepa.

Medtem hrvaški politični vrh še vedno molči o uveljavitvi cone. Prav tako tudi mornarica še ni prejela natančnejših navodil, kako postopati pri nadzorovanju hrvaškega morja v novih razmerah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.