Slovenija proti

Foto: Alpe Adria Green - mednarodna organizacija za zascito okolja in narave
Foto: Alpe Adria Green - mednarodna organizacija za zascito okolja in narave
Bruselj želi, da Slovenija in Italija do jeseni najdeta rešitev glede terminala.
Oglej si celoten članek

Slovenija se je danes v Bruslju na sestanku posebnega telesa regionalnih skupin o seznamu prednostnih energetskih projektov v Bruslju izrekla proti, ker kopenski plinski terminal v Severnem Jadranu oziroma projekt Žavlje ni bil odstranjen s seznama.

"Komisija jemlje na znanje mnenje Slovenije in ga bo upoštevala pri sprejemanju končnega seznama projektov v skupnem interesu v oktobru," je po koncu sestanka povedal tiskovni predstavnik komisije Joe Hennon.

"Komisija je zavezana k nadaljnjemu dejavnemu sodelovanju v pogovorih Slovenije in Italije s ciljem rešitve do sprejetja evropskega seznama v jeseni," je še poudaril Hennon, ki nadomešča tiskovno predstavnico komisarja za energijo Güntherja Oettingerja, Marlene Holzner.

Žogica na strani Slovenije

V Bruslju je bilo sicer danes neuradno slišati tudi opozorila Sloveniji, da je žogica sedaj na njeni strani igrišča in da bi bilo dobro, da bi dala pobudo za čimprejšnje srečanje z Italijo, s čimer bi jasno izrazila pripravljenost na pogovore in si ne bi zaprla vrat za resen dialog s sosedo.

 

Na kocki je namreč po navedbah virov veliko. Opozarjajo, da je verjetnost, da Žavlje postanejo realnost, dejansko še večja, če projekta v Severnem Jadranu ni na evropskem seznamu. Opozarjajo pa tudi na morebitne negativne posledice za pogovore o razvoju luke Koper.

Prav tako bruseljski viri svarijo pred neutemeljenimi izjavami, da bi Slovenija dobila pravni spor z Italijo glede plinskega terminala, ter pred podleganjem pritiskom populističnega dela javnosti in stroke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:56 25. Julij 2013.

    Skrajni čas, da nas SLO EKO teroristi dokončno osamijo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.