Slabe novice glede novih okužb s covid-19 v Sloveniji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po štirih dneh, ko ni bilo nobene nove okužbe, danes manj spodbudni podatki.
Oglej si celoten članek

Po štirih dneh, ko v Sloveniji ni bil potrjen noben primer nove okužbe z novim koronavirusom Sars-CoV-2, so včeraj zabeležili dva nova primera okužbe, enega v Marboru, enega v Mengšu.

Danes so sicer potrdili tudi, da je okužbo s covid-19 potrjena tudi pri tretješolcu z mariborske Osnovne šole Ludvika Pliberščka v Mariboru, zaradi česar so tretješolci ostali doma. 

Slovenija S covidom-19 okužen šolar iz Maribora

Tretješolec najverjetneje ni vključen v statistiko iz 1. junija. "Mislim da je odgovor ne, ker smo imeli čez noč dva primera, tekom epidemiološkega poizvedovanja smo odkrili še družinski kluster," je na današnji tiskovni konferenci povedal Mario Fafangel s slovenskega Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Covid-19 Epidemiolog: Prinos nove okužbe je zamegljen

Zaradi covid-19 je hospitaliziranih še pet ljudi, od tega je eden na intenzivni negi. 

V Sloveniji je zaradi te nove bolezni skupaj umrlo 109 oseb. Skupaj smo imeli 1475 potrjenih primerov okužb z novim coronavirusom. 

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 17:48 3. Junij 2020.

    Lažejo že od samega začetka.

  • 06:52 3. Junij 2020.

    Tako norega in nejasnega sporočila in komentarja že dolgo nisem bral. Ni jasno kdo je sploh najprej zbolel, kako so …

  • 01:23 3. Junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == Hosset.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.