Slaba udeležba prič

Foto: Žurnal24 V BiH so se že septembra zgražali o prihodu Davorina Sadarja na čelo podjetja CP
Na mariborskem okrožnem sodišču se je danes pod vodstvom sodnice Danile Dobčnik - Šošterič nadaljeval proces zoper nekdanjega prvega moža poslovnega sistema Dadas Davorina Sadarja.
Oglej si celoten članek

Omenjeni proces proti Sadarju, ki ga obtožnica bremeni goljufije, s katero naj bi 51 oškodovancev s sklepanjem opcij ogoljufal za več kot 52.000 evrov, se vleče že skoraj leto dni, saj obtoženi vztraja pri zaslišanju vseh 51 domnevnih oškodovancev. Med enajstimi za danes vabljenimi se jih je nekaj opravičilo, nekaj jih je manjkalo brez opravičila, dve priči pa sta zaprosili, da se jim procesa ne bi bilo treba udeležiti zaradi starosti in bolezni. S tem se je strinjal tudi obtoženi, ki je dejal, da so načeloma iz dosedanjih pričevanj domnevnih oškodovancev že uspeli izvedeti, da je bil v času, ko bi morali vlagatelji unovčiti opcije, sam v priporu, zato bi se morali na Dadas obrniti s pisno zahtevo, česar pa večina med njimi ni storila.

Edini priči sta imeli slab spomin
Tudi priči, ki sta na tokratno obravnavo vendarle prišli, nista povedali veliko novega, saj se obe dogodkov iz tistega časa slabo spomnita. Pavla Soban Šval je dejala, da je edino, kar lahko pove, da je, potem ko je v Dadas vložila nekaj več kot milijon takratnih tolarjev, s sklenitvijo opcij poskušala priti do svojega denarja, kar pa se ni nikoli zgodilo. Kot je dejala, se ne spominja, da bi se na družbo kdaj obrnila s pisno zahtevo, prav tako pa ni vložila tožbe, saj so to vlagatelji skupaj storili v tožbi proti Agenciji za trg vrednostnih papirjev, ki naj bi bila kriva za dogodke v Dadasu. Priča Marija Podgoršek je vložila okoli dva milijona tolarjev, vse skupaj pa se je po njenih besedah zrušilo, še preden so lahko kakorkoli ukrepali. Na vprašanje, ali je opcije poskušala unovčiti, je odvrnila, da tega ni storila, saj je čakala, kako se bo vse skupaj odvilo, a do denarja ni prišla nikoli.

Nadaljevanje sojenja 21. januarja
Sojenje Davorinu Sadarju se bo z zaslišanjem preostalih prič nadaljevalo 21. januarja, poleg oškodovancev pa bo sodišče na zahtevo obtoženca zaslišalo še nekatere, ki so bili povezanih z Dadasom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.