Skrival 20 ton kitajske hrane

Foto: Žurnal24 hrana, carinska uprava, gruškovje Foto: Žurnal24 hrana, carinska uprava, gruškovje Foto: Žurnal24 hrana, carinska uprava, gruškovje Foto: Žurnal24 hrana, carinska uprava, gruškovje
Na mejnem prehodu Gruškovje so cariniki odkrili skoraj 20 ton hrane iz Kitajske. Za blago bi bilo treba ob uvozu plačati slabih 23 tisoč evrov dajatev.
Oglej si celoten članek

Konec prejšnjega tedna so cariniki na Gruškovju odkrili skoraj 20 ton hrane (od mesnih izdelkov, jajc in testenin do oreškov, zelenjave in žganih pijač). Voznik tovornega vozila s slovaško registracijo blaga ni prijavil in zanj tudi ni imel nikakršnih dokumentov.

Na tovornjaku je imel naložen zabojnik z blagom iz Kitajske. Ko so cariniki začeli pregledovati pošiljko, so na začetku naleteli na prijavljeno blago, potem pa na bistveno večjo količino neprijavljenega blaga.

Neprijavljeno blago so zasegli, vozniku in prevozniškemu podjetju pa naložili plačilo globe. Za blago bi bilo sicer potrebno plačati 22.868 evrov carinskih in drugih dajatev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.