Sklada za tujce ne bo

Foto: STA
Foto: STA
Tuji študenti. Univerzitetni ne posebnemu skladu za tujce. Študenti iščejo nove rešitve.
Oglej si celoten članek

“Če bomo pristopili k oblikovanju sklada, bo namenjen vsem socialno ogroženim študentom Univerze v Mariboru (UM), torej tudi slovenskim državljanom, ki imajo težave zaradi zaostankov pri reševanju socialnih transferjev in za katere takšna oblika pomoči prav tako (še) ne obstaja,” so se odzvali na UM.

Kot smo že poročali, so tuji študentje, redno vpisani na UM, s 1. januarjem zaradi novega zakona izgubili državno štipendijo. Nad vodstvom mariborske univerze so razočarani. Ker so v začetku koledarskega leta izgubili okoli 180 evrov mesečne štipendije, ki jim je bila obljubljena do konca letošnjega študijskega leta, nekateri hrvaški študentje že napovedujejo, da se bodo morali vrniti domov. UM sklada, iz katerega bi jim finančno pomagala, po vzoru ljubljanske univerze ne bo ustanovila.

“Ne izsiljujemo”

“Ne izsiljujemo. Vzeli so nam nekaj, kar nam je bilo zagotovljeno. Ker nam univerza ne bo pomagala, iščemo nove rešitve. Vlado pa pozivamo, naj reši težavo,” je za Žurnal24 pojasnila Kristina Kanevče iz Hrvaške, študentka drugega letnika pravne fakultete v Mariboru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • boy
    12:13 13. April 2012.

    Novinarka je mogla dati sliko Kristine, vsaj bi članek več ljudi bralo :) noben noče brati članek ko vidi sliko …

  • 07:43 13. April 2012.

    prvo treba pomagati našim študentom. sicer pa naj jim pomagajo njihove države saj bodo po študijo delali za njih ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.