Singapur čez 40 let najbogatejša država?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Če gre verjeti raziskavi ameriške banke Citibank, bo leta 2050 Singapur najbogatejša država na svetu. Združene države Amerike bodo padle na peto mesto, Indija bo takrat največje svetovno gospodarstvo.
Oglej si celoten članek

Analitiki Citibank in nepremičninske agencije Knight Frank so izdelali dolgoročno analizo finančnega stanja držav in pogojev za njihov razvoj. Kot poroča Business Insider, so pri analizi upoštevali kupno moč posameznika glede na BDP (bruto domači proizvod).

Na lestvici najbogatejših držav na svetu se bo tako leta 2050 korenito spremenil vrstni red držav. Na petem mestu se bodo tako – kot kažejo rezultati analize – znašle ZDA, pred njo pa se bo uvrstila Južna Koreja.

Tretjo mesto bo pripadlo Tajvanu, druga najbogatejša država na svetu bo Hong Kong, na prvem mestu pa bo kraljeval Singapur. BDP na prebivalca bo v tej azijski državi leta 2050 znašal 137.710 dolarjev, v ZDA pa dobrih sto tisoč dolarjev.

Raziskava sicer ugotavlja, da bo leta 2050 Indija največje svetovno gospodarstvo. Na drugem mestu bo Kitajska, sledile pa bodo ZDA. Evropskih držav, kot so Italija, Nemčija, Francija in Velika Britanija takrat ne bomo mogli več najti na listi desetih najbolj uspešnih držav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.