Simobilov signal se je vrnil

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Simobilov signal se je potem, ko je bil včeraj zaradi slabega vremena, ki je povzročil nevšečnosti prekinjen, vrnil.
Oglej si celoten članek

Simobilov signal, ki je včeraj izpadel na območju Dolenjske in Zasavja, se je vrnil. "Obveščamo vas, da je bila težava pri delovanju Si.mobilovega omrežja na področju Dolenjske in Zasavja danes ob cca. 13h odpravljena.," Je sporočil Andrej Krajner s Simobila.

Do težave je prišlo v nedeljo dopoldan, ko je zaradi močnega sneženja prišlo do poškodbe daljnovoda družbe Elektro Ljubljana, zaradi katere je prišlo do prekinitve oskrbe z elektriko do Si.mobilovih baznih postaj ter do pretrganega optičnega kabla, ki povezuje Si.mobilove bazne postaje na območju Dolenjske in Zasavja.

Tehniki Elektra Ljubljane so bili na terenu kmalu po poškodbi daljnovoda, vendar so morali zaradi teme sanacijo začasno prekiniti. Danes je tehnična ekipa z delom nadaljevala od zgodnjih jutranjih ur in ob približno 13h jim je uspelo zagotoviti oskrbo elektrike  do vseh Si.mobilovih baznih postaj, odpravili pa so tudi napako na večkrat pretrganem optičnem kablu. Si.mobilovo omrežje sedaj ponovno deluje normalno, so še sporočili s Simobila.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.