Simčič, Marinič, Meršol in Vogrin škodujejo ugledu DZ

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Predsednik DZ Gregor Virant ob zadnjih aferah ocenjuje, da bi moral poslanec, pri katerem odkrijejo hujše kršitve zakona ali etičnih pravil, ki škodujejo ugledu DZ, odstopiti.
Oglej si celoten članek

V primeru hujše kršitve zakona ali etičnih pravil bi moral poslanec, ki tako škoduje ugledu državnega zbora (DZ), odstopiti oziroma bi ga morala k odstopu pozvati njegova stranka, meni predsednik državnega zbora DZ Gregor Virant. Ob zadnjih aferah ocenjuje, da primeri Simčič, Marinič, Meršol in Vogrin ugledu parlamenta nedvomno škodujejo.

Le z odstopi poslancev, pri katerih odkrijejo hujše kršitve zakona ali etičnih pravil, bi zaščitili ugled parlamenta in velike večine poslank in poslancev, ki jim takih ravnanj ni mogoče očitati. Seveda odstop ni potreben v primeru, "da poslanec obtožbe prepričljivo javno ovrže". Poslanci bi morali biti kot predstavniki ljudstva zgledni državljani, "to ljudje od nas pričakujejo", je dejal Virant.

V skladu s tem bo DLGV ukrepali v primeru Vogrina

V primeru poslanca Ivana Vogrina bodo v Virantovi Državljanski listi Gregorja Viranta (DLGV) konec marca preverili, ali je poravnal dolgove do posameznih naročnikov, in se potem odločili o ukrepanju, tako kot je sam napovedal ob razkritju, da podjetje poslanca dolguje nekaterim upnikom. Vogrin je sicer v četrtek pojasnil, da je poplačal 70 odstotkov dolgov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 09:17 15. April 2012.

    DZ ima ugled?? kje si ga lahko ogledam....??mislim na ugled dz.....

  • 13:19 2. April 2012.

    Vsi slovenski politiki, levi in desni, tudi SDS berem, torej pravijo svojim in drugim spornim poslancem, svojim kolegom, zelo vljudno …

  • 00:27 29. Marec 2012.

    Ne delaj se blesavega in ne pametuj, ker moraš svoje ime postaviti na prvo mesto, Meršola pa pust pri miru.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.