Šest posavskih umorov nepojasnjenih

Foto: Žurnal24 Pred domačijo Zakškovih so prižgali sveče v spomin na družino. (Foto: Nada Černi
Žrtve umorov. Peter Ludwig Odenkirchen, Stanislav Gričar, Edi Klobasa ter Stane, Dragica in Denis Zakšek.
Oglej si celoten članek

Policisti še niso našli storilcev, ki so kruto umorili Dragico Zakšek, Staneta in Denisa Zakška. Preiskavo na domačiji so sicer končali; gibanje v okolici je neomejeno. "V primeru Volovnik za zdaj ni nobenih novih dejstev in okoliščin, ki bi jih lahko posredovali javnosti," je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Krško Rober Perc.

Sicer so danes minila natanko štiri leta, odkar je bil na svojem domu v Brestanici ubit podjetnik Edvard Klobasa. Umor se je zgodil ponoči, strela ni slišal nihče, čeprav so bili drugi člani družine v hiši. Ustanovljena je bila posebna preiskovalna komisija, ki informacije še vedno zbira.

S strelom se je pred 14 leti končalo tudi življenje Nemca Petra Ludwiga Odenkirchna iz Sotelskega pri Brestanici. Umor, pri katerem so sledi vodile v Nemčijo, še ni razvozlan. Prav tako ne smrt Stanislava Gričarja mlajšega z Malega Cirnika, ki so ga pred devetimi leti našli mrtvega pred zidanico in sprva nihče ni posumil na zločin. Obdukcija je pokazala, da je šlo za umor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.