Sedem interesentov za stadion

Foto: Žurnal24
Na javni razpis Mestne občine Ljubljana (MOL) za izbiro strateškega partnerja pri gradnji športnega parka v Stožicah je pravočasno prišlo sedem prijav.
Oglej si celoten članek

Samostojne ponudbe so dale tri družbe: Alpine Bau iz Salzburga, Slovenija ceste Tehnika Obnova iz Ljubljane in avstrijska družba Strabag s podružnico Ljubljana. Na razpis pa so prišle tudi štiri skupinske prijave: Red, Gradis, Kranjska investicijska družba (vse iz Ljubljane) in Supernova Holding iz Avstrije. Vseh sedem prijav je popolnih, razpisna komisija pa jih bo zdaj pogledala še po vsebini, je po odpiranju prijav danes pojasnil namestnik direktorja družbe Praetor Boštjan Ferk, ki za MOL vodi postopek javnega razpisa. Postopek izbire strateškega partnerja za izvedbo projekta gradnje večnamenskega nogometnega stadiona, športne dvorane in spremljajočega objekta s pripadajočo infrastrukturo v Stožicah je po Ferkovih besedah trifazen.

Končane "kvalifikacije"
Odpiranje prijav predstavlja konec prve faze tega postopka, ki ga je Ferk poimenoval kvalifikacije. Za strateško partnerstvo se je sicer zanimalo 12 družb, ki so se udeležile predstavitvenega sestanka, kar je bil pogoj MOL. Prijave pa je oddalo sedem potencialnih partnerjev. Razpisna komisija bo tudi vsebinsko pogledala prijave in tiste izmed sedmih prijavljenih potencialnih partnerjev, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, povabila v drugo fazo izbirnega postopka. To je po Ferkovih besedah faza dialoga, ki je ključ konkurenčnega dialoga, v katerem se bodo usklajevali glede tehničnih, finančnih in pravnih podrobnostih partnerstva. Sklenitvi pogodb bo sledilo povabilo k oddaji končne ponudbe, pri čemer bo odločilna ekonomsko najugodnejša ponudba, je pojasnil Ferk.

Strateški partner znan čez en mesec
Rok za izbiro partnerja na javnem razpisu zakonsko ni določen, vendar pa je ljubljanski župan Zoran Janković v torek napovedal, da bo strateški partner MOL v Stožicah znan januarja 2008. Mestni svetniki so 1. oktobra soglasno sprejeli akt o javno-zasebnem partnerstvu pri gradnji stadiona v Stožicah ter pooblastili župana za izvajanje omenjenega partnerstva. MOL bo za projekt kot javni partner namenil zazidljivo zemljišče v Stožicah v skupni površini 225.913 kvadratnih metrov. Zasebni partner, ki ga bo MOL izbral na podlagi javnega razpisa, pa bo moral izdelati projektno dokumentacijo, zgraditi večnamenski nogometni stadion ter spremljajoč objekt s pripadajočo infrastrukturo in v celoti zagotoviti financiranje projekta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.