Še tisoč služb prek javnih del

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Zaposlovanje. Prek javnih del je že zaposlenih okrog 2.300 Slovencev.
Oglej si celoten članek

Spodbuda. Vlada bo dodatnih pet milijonov evrov namenila za javna dela.

S tem korakom želijo prek javnih del zaposliti še okrog tisoč ljudi iz ranljivih skupin, kot so dolgotrajno nezaposleni, invalidi, Romi, osebe, ki živijo same in z vzdrževanimi člani. Prek javnih del že dela okrog 2.300 ljudi.

Zmanjkalo že februarja

S tem denarjem bo vlada poskušala v najkrajšem možnem času vnovič odpreti javno povabilo za izbor programov javnih del za leto 2012, ki je bilo zaradi razdelitve vseh razpoložljivih sredstev (18,7 milijona evrov) predčasno zaprto na večini območnih služb Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje. Večina sredstev je bila namreč že razdeljena v prvih dveh mesecih letos.

Vlada bo odobritev sredstev predvidoma obravnavala na seji 17. maja; tako bi bil denar lahko na voljo že junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.