Se Tanja Fajon vrača na RTV Slovenija? Tako je odgovorila.

Foto: Flickr/Vlada RS
Foto: Flickr/Vlada RS
Predsednica stranke Socialnih demokratov Tanja Fajon pušča odprto možnost, da se vrne v službo na RTV Slovenija, kjer je kot novinarka in dopisnica delovala pred vključitvijo v politiko.
Oglej si celoten članek

Bo Tanja Fajon po vašem mnenju še predsednica Socialnih demokratov? "Mislim, da ne. Mi je žal, Tanjo dobro poznam še iz časov, ko sva skupaj delali na Radiu Slovenija. Je zelo vestna, delovna. Področje zunanje politike, ki ga pokriva kot ministrica, pokriva dobro, tudi zelo diplomatsko. Zato želim, da ostane ministrica za zunanje zadeve, ker ji delo teče dobro. Ne vem pa, ali bo še predsednica Socialnih demokratov," je v intervjuju za Žurnal24 povedala poslanka Mojca Šetinc Pašek.

Tanja Fajon, nekdanja novinarka Radiotelevizije Slovenija, kjer je bila nekaj let tudi dopisnica iz Bruslja, sicer pa je univerzitetna diplomirana novinarka, z zaključenim podiplomskim študijem s področja mednarodne politike na Univerzi v Parizu, je v intervjuju za Delo dobila prav to vprašanje. "Ne vem. Bom odgovorila, kot je Marjan Šarec: Nikoli ne reci nikoli. V življenju nisem vedno prepričana, kam me bo pot popeljala čez leto ali dve. Včasih se prepustim naključjem," je odgovorila za Delo.

Fajonova je bila sicer trikrat izvoljena na mesto poslanke v Evropskem parlamentu, kjer je kot članica stranke SD pripadala Stranki evropskih socialistov, prvič na evropskih volitvah leta 2009

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 47

  • 15:34 11. Marec 2024.

    na rtv so objavili razpis za čistilko ... ah, ne more vsak do take službe, čistilke šnofajo vsepovsod, se pravi …

  • 11:47 11. Marec 2024.

    NE ME HEBAT! Če ta babura sama ne zmore odgovora, da ko si enkrat POLITIK ne moreš več biti NOVINAR, …

  • 11:25 11. Marec 2024.

    Nikakor. Nekdo ji je bil toliko let aktivno v politiki in tam zasedal vodstvene položaje ne more biti potem novinar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.