Še manj možnosti za zaposlitev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Delodajalci v Sloveniji v zadnjem četrtletju napovedujejo manj priložnosti za iskalce zaposlitve.
Oglej si celoten članek

Tako kaže danes predstavljena raziskava družbe Manpower. Neto napoved zaposlovanja s strani delodajalcev za obdobje med oktobrom in decembrom je nič odstotkov, potem ko je bila za tretje četrtletje sedem odstotkov.

Glede na raziskavo, v katero so vključili 620 delodajalcev iz 10 panog, 12 odstotkov delodajalcev za zadnje četrtletje letos napoveduje rast zaposlitvenih možnosti, 12 odstotkov pa zmanjšanje števila zaposlenih.

Nič odstotkov možnosti

Neto napoved zaposlovanja – razlika med deležem delodajalcev, ki načrtujejo povečanje, in delodajalcev, ki načrtujejo zmanjšanje števila zaposlenih – je tako nič odstotkov, kar pomeni, da so zaposlitvene možnosti v četrtletni primerjavi upadle za sedem odstotnih točk, v letni primerjavi pa za tri odstotne točke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:18 10. September 2013.

    država bi morala samo omogočit podjetnikom, da delajo in preživijo. tako bi tudi zaposljevali. Sedaj pa ko se ne da …

  • zic
    17:23 10. September 2013.

    bo morala pa socialna odpret vrečo...ker ljudje brez denarja ne morejo živeti ali naj se pobrigajo za delovna mesta ali …

  • 17:08 10. September 2013.

    mZupan....ni res da so (smo) si vsi enaki !! Niti eden ni enak drugemu !! Ja, drži, da tudi na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.