Še eno srečanje Pahorja in Kosorjeve

Foto: Žurnal24 Na enem izmed srečanj. (Foto: Goran Kovacic/Pixsell)
Pahor in Kosorjeva se bosta znova sešla 8. junija. Tokrat v Gospiću.
Oglej si celoten članek

Slovenski premier Borut Pahor se s hrvaško kolegico Jadranko Kosor srečuje že vse od julija 2009.

Slovenska tiskovna agencija ob sklicevanju na diplomatske vire v Zagrebu navaja, da se bosta vnovič sešla 8. junija v Gospiću.

Udeležila se bosta slovesnosti ob položitvi temeljnega kamna za tovarno Calcit, ki jo v Gospiću namerava zgraditi slovensko podjetje iz Kamnika.

Zbližala državi
Nazadnje sta se sešla 1. aprila v Smederevu v Srbiji na srečanju tako imenovane personalne trilaterale, ki ga je gostil srbski predsednik Boris Tadić. Pogovarjali so se predvsem o krepitvi gospodarskega sodelovanja med državami ter njihovem skupnem nastopu na tretjih trgih.

Na tovrstnih neposrednih dialogih sta se Pahor in Kosorjeva dogovarjala tudi o sklenitvi arbitražnega sporazuma o meji, ki je prispeval k izboljšanju odnosov med državama.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.