Še ena smrt na slovenskih cestah

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Policijska uprava Maribor sporoča, da je za posledicami oktobrske prometne nesreče umrl 46-letni kolesar. Izsilil je prednost 53-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vanj trčil. Hudo poškodovanega kolesarja so odpeljali v UKC Maribor, kjer je v ponedeljek umrl.
Oglej si celoten članek

Kolesar je 18. oktobra ob 6.40 vozil po neimenovani ulici v Ormožu, iz smeri Hardeka v smeri Ljutomerske ceste. Ko je pripeljal v križišče z Ljutomersko cesto ni upošteval prometnega znaka ustavi in je zavil levo, v smeri Pavlovcev. Ob tem je izsilil prednost 53-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je pripeljal z njegove desne. Voznik osebnega avtomobila je trčil v kolesarja, ki je padel in se hudo poškodoval. Kolesar med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade.

Z reševalnim vozilom so kolesarja odpeljali v UKC Maribor, kjer so se zdravniki dolgo borili za njegovo življenje, vendar je v ponedeljek zaradi posledic prometne nesreče umrl.

Policisti bodo o ugotovitvah s kraja prometne nesreče s poročilom obvestili pristojno tožilstvo.

Na območju PU Maribor je to v letošnjem letu 21. smrtna žrtev v cestnem prometu. V lanskem letu je v enakem obdobju umrlo 18 udeležencev prometnih nesreč. V letošnjem letu so obravnavali 19 smrtnih prometnih nesreč, lani v enakem obdobju pa 17.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.