Še en skrivnosten zakon

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Državni holding. Vlada bo zakon danes potrdila, ga poslala v DZ in besedilo končno razkrila javnosti.
Oglej si celoten članek

Zakon. Na finančnem ministrstvu (MF) niti včeraj po zadnjem koalicijskem usklajevanju še niso razkrili vsebine predloga zakona o Slovenskem državnem holdingu, v katerem bo zbrano vse državno premoženje.

Desus je sicer na včerajšnjem sestanku po besedah Janija Kavtičnika dosegel, da bo Kad v holdingu posloval ločeno in da bo njegovo premoženje namenjeno pokojninski blagajni. Dodal je, da se bo tudi deset odstotkov od prodaj državnega premoženja stekalo v Kad.

Za zagrnjenimi zavesami

Čeprav zakon prinaša povsem nov način upravljanja okoli osem milijard evrov vrednega državnega premoženja, ni bil v javni razpravi, a na MF v tem ne vidijo nič spornega.

Je pa nad bliskovito in skrivnostno proceduro kritična strokovna in sindikalna javnost. “To je način dela te vlade. Rešitve nastajajo v zelo ozkih krogih v kabinetih za zagrnjenimi zavesami, kar še stopnjuje nezaupanje,” meni glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj. Dodal je, da se to pozna pri kakovosti na hitro sprejete zakonodaje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.