Še danes predčasen glas

Foto: Žurnal24 volilna_skrinjica_300308_tbernik
Le še danes je mogoče na predčasnem glasovanju oddati svoj glas za enega od županskih kandidatov, ki so se uvrstili v drugi krog volitev.
Oglej si celoten članek

Drugi krog bo v nedeljo potekal v 74 občinah. Medtem, ko so Ljubljana, Maribor in Celje od večih občin že dobile nove stare župane, pa je bitka za prvi občinski stolček še vedno odprta v Kranju, Novem mestu, Ptuju in Novi Gorici.

Predčasno glasovanje poteka od torka na posebnih voliščih na sedežih občinskih volilnih komisij. Po občinah poteka različno, saj je bilo v večjih občinah mogoče predčasno glasovati vse tri dni, v manjših pa le en dan.

Obiščejo vas na domu
Danes se izteka tudi rok za vložitev zahteve za posebne oblike glasovanja na občinske volilne komisije. Volivci, ki v nedeljo zaradi bolezni ne bi mogli na volišča, lahko zaprosijo za glasovanje na domu. Te volivce bo v nedeljo obiskal t. i. leteči odbor.

Prav tako morajo do danes zahtevo vložiti volivci, ki bi želeli glasovati na posebnem volišču, ki je dostopno invalidom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.