Še danes možnost prijave na poziv

Foto: Profimedia Cene študentskega dela se zvišujejo.
Foto: Profimedia Cene študentskega dela se zvišujejo.
Upravičenci lahko še danes oddajo vlogo na tretji poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letošnjem letu. Potem ko v okviru prvega in drugega poziva ni bilo pretiranega zanimanja za računalnike, so na skladu v tretjem pozivu zabeležili velik porast zanimanja.
Oglej si celoten članek

Tretji poziv za razdelitev računalnikov je Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS objavil konec avgusta. S tem pozivom se je bistveno razširil krog upravičencev, saj se nanj lahko prijavijo posamezniki do vključno šestega dohodkovnega razreda, ki imajo vsaj enega osnovnošolskega otroka.

Objavo tretjega poziva je zaznamovalo povečano zanimanje za izposojo računalnikov. Kot so sredi septembra na skladu pojasnili za STA, v okviru tretjega poziva prejmejo več kot 150 vlog na dan.

Zanimanje preseglo ponudbo

Pred enim tednom so iz ministrstva za digitalno preobrazbo sporočili, da so na vseh treh pozivih za dodelitev računalniške opreme do zdaj skupno prejeli skoraj 17.000 vlog.

Zanimanje za izposojo računalnikov je tako preseglo ponudbo, saj je skupno na voljo 10.000 prenosnih računalnikov. Pri njihovem dodeljevanju bodo prednost sicer imeli upravičenci iz nižjih dohodkovnih razredov.

Izposoja za dve leti, nato pa ...

Namen pozivov za dodelitev računalniške opreme je povečanje digitalne vključenosti prebivalstva. Izbrani kandidati bodo računalnike prejeli v izposojo za dve leti, to obdobje pa se bo lahko nato na predlog upravičenca podaljšalo. V primeru, da bo po poteku obdobja izposoje knjigovodska vrednost računalniške opreme enaka nič, jo bo sklad upravičencu oddal v trajno last.

Gre za razdelitev 10.000 od skupno 13.000 računalnikov, ki jih je ministrstvo za digitalno preobrazbo kupilo lani za 6,5 milijona evrov. Očitki o nepravilnostih, ki so spremljali ta nakup, so bili eden od razlogov, da je Emilija Stojmenova Duh pretekli teden odstopila s položaja ministrice za digitalno preobrazbo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.