SDS proti ukinitvi porodnišnice

Foto: Žurnal24 Valičeva pravi, da je bližina kranjske porodnišnice njenega otroka ob prezgodnje
Kranj. Mestna SDS pripravlja peticijo za ohranitev kranjske porodnišnice.
Oglej si celoten članek

Proti ukinitvi porodnišnice v Kranju je naslov peticije, za katero bo podpise od sobote zbiral mestni odbor Slovenske demokratske stranke (SDS). Pobudo je predstavil na včerajšnji novinarski konferenci.

“Kot šole in vrtci”
“Porodnišnica v Kranju se je zadnja leta razvila v odlično medicinsko institucijo. Bližina, dostopnost in kakovost so bistveni za izjemno pomemben trenutek, ki ga v življenje vsake družine prinese rojstvo otroka,” meni Branko Grims. Varčevanje na podlagi združevanja oziroma ukinjanja porodnišnic je po njegovem mnenju napačna politika. “Upoštevati je treba politična in strokovna merila. Ko gre za strokovna, velja poudariti, da se na Jesenicah na leto rodi trikrat manj otrok kot v Kranju,” pravi. “Porodnišnice je treba ohranjati, tako kot šole in vrtce. Tukaj ne gre samo za denar,” dodaja Andreja Valič.

Od sobote
Grims se sicer zaveda, da končna odločitev še ni padla, je pa vseeno na vlado naslovil poslansko vprašanje. Odgovora, kot še pravi, še ni dobil.

Podpise pod peticijo bodo v kranjski SDS zbirali en mesec, prvič v soboto ob vodnjaku na Glavnem trgu. “Zbrane podpise bomo predali vladi in ministru za zdravje. Naš cilj je, da se porodnišnica v Kranju ohrani,” sklene Grims.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.