SD že ima imena ministrov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Socialni demokrati za ministre predlagajo Anjo Kopač Mrak, Jerneja Pikala in Dejana Židana.
Oglej si celoten članek

Predsedstvo stranke SD je predsednika stranke Igorja Lukšiča pooblastilo, da podpiše dogovor o sodelovanju v vladi mandatarke Alenke Bratušek. Kot je dejal po seji predsedstva, bo SD za ministrico za delo predlagalo Anjo Kopač Mrak, za izobraževanje Jerneja Pikala, za kmetijstvo pa Dejana Židana.

Dejan Židan je kandidat za prevzem ministrstva za kmetijstvo in okolje. Kmetijski resor je nekaj časa vodil že v času vlade Boruta Pahorja. Nadomestil je Milana Pogačnika, ki je odstopil, po tem ko je na dan prišlo sporno vračilo bulmastifov pokojnemu zdravniku Saši Baričeviču.

Ministrica iz vrst SD bo Anja Kopač Mrak, ki bi vodila resor dela, družine, socialnih zadev in enakih možnosti. Od leta 2008 je državna sekretarka na tem ministrstvu. Jernej Pikalo pa je kandidat za ministra za izobraževanje, znanost in šport.

Mandatarka Alenka Bratušek je že pred začetkom sestanka predsedstva SD stranki potrdila, da se strinja s predlaganimi imeni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.