Schengen na avstrijski meji

Foto: Žurnal24
Na avstrijskih mejnih prehodih danes podoben režim kot pred vstopom v schengensko območje. Razlog: Svetovni gospodarski forum na Dunaju.
Oglej si celoten članek

Avstrija je danes začasno uvedla poostren nadzor na svojih mejah, za kar se je odločila zaradi zagotovitve večje varnosti med Svetovnim gospodarskim forumom EU - Centralna Azija, ki bo potekal med 7. in 9. junijem na Dunaju. Foruma se bo udeležil tudi slovenski predsednik Danilo Türk.

Mejno kontrolo, ki bo podobna, kot smo jo poznali pred vstopom v Schengen, bodo, tudi na prehodih s Slovenijo, izvajali do petka. Preverjali bodo veljavnost dokumentov, potrebnih za prestop meje, opravljali kontrolo potnikov, prevoznih sredstev in stvari, ki jih ima oseba, ki mejo prehaja, s seboj.

Zaradi povečane kontrole bi lahko prišlo do zgostitev prometa in zastojev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.