Šarec: Ravnanje s cepivi je zrelo za odstop vlade

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji predsednik vlade Janšo zaradi cepiv poziva k odstopu.
Oglej si celoten članek

"Pred letom dni je koalicijska večina v državnem zboru sprejela poročilo, katerega del prikazuje prva fotografija. Danes smo priča ravnanju, ki ga prikazuje druga fotografija," je na Facebooku zapisal nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec. "Predsednik vlade je v tem obdobju opravljal tudi funkcijo ministra za zdravje. Torej je jasno, da je takšno ravnanje zrelo za odstop vlade. Gre za kršenje pravice do zdravja. Ustavna obtožba je zelo na mestu."

"Očitno je cepivo Pfizer predrago za državljane. Ali pa gre za željo po podaljševanju epidemije. 3.val je menda blizu."

Marjan Šarec

xxx

Včeraj smo poročali, da Slovenija ni naročila vseh odmerkov cepiv, ki ji v prvem in drugem četrtletju pripadajo po sistemu pro rata. Pri tem naj bi pomembno vlogo igrala cena, saj je Slovenija računala na cenejše cepivo AstraZenece.

cepivo Slovenija v drugem krogu nabave Pfizerja sploh ni naročila

Ko so se januarja pojavila ugibanja, da se je Slovenija odpovedala sodelovanju v nabavi dodatnih odmerkov cepiva, je Janša na tviterju zapisal, da to ne drži in da Slovenija sodeluje v skupni dodatni nabavi, v kateri so naročili milijon dodatnih odmerkov cepiva Pfizer.

Včeraj pa je zapisal le, da "če Slovenija decembra lani takoj po mojem prevzemu funkcije ministra za zdravje ne bi naročila dodatnih skoraj milijon doz cepiva BioNTech Pfizer, bi bila danes po precepljenosti tam kot Bolgarija in Hrvaška". Kot je dodal, naj bi prej naročali predvsem cepiva AstraZenece.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 08:38 18. Marec 2021.

    Dezerterjem, takim, kot je Šarec v normalnih državah sodijo. Ne vem kaj čaka levičarsko tožilstvo, da v enem letu ni …

  • 08:33 18. Marec 2021.

    Tega idiota sempertinškovega treba cepit prvo proti steklini, ker od kar je najdu pot iz koruze kar naprej v tri …

  • 15:23 17. Marec 2021.

    ta kloven je zrel za zdravljenje v psihiatrični ustanovi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.