Samsung za prepoved prodaje iPhona

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dan po napovedi iPhona 4S je Samsung sporočil, da bo na sodiščih v Italiji in Franciji, kasneje pa še drugod v Evropi, zahteval prepoved prodaje iPhona. Ta naj bi namreč kršil njihove patente.
Oglej si celoten članek

"Apple vedno znova brezobzirno protipravno izkorišča našo s patenti zaščiteno intelektualno lastnino in se z njo tako brezplačno okorišča," so sporočili iz Samsunga. Dodajajo, da bodo svojo intelektualno lastnino dosledno varovali.

Prepoved prodaje se nanaša na včeraj napovedani iPhone 4S, šlo pa na bi za kršenje patentov pri brezžičnih tehnologijah. Samsung tako Applu zadaja nov udarec v patentni vojni, ki se bije praktično po celem svetu.

Včeraj je Apple v Avstraliji zavrnil možnost, da se s Samsungom pogodi glede spora okoli patentov pri tablici Galaxy Tab. Po poročanju Reutersa tako najbrž ni več možnosti, da bi to tablico Samsung tam sploh še lahko prodajal. Apple je Samsungu tudi zamrznil prodajo tablic v Nemčiji in nekaterih mobilnikov na Nizozemskem, poroča Reuters.

Podjetji se na sodiščih prihodnji teden srečata tako v ZDA kot na Nizozemskem in v Južni Koreji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 01:33 6. Oktober 2011.

    Šur, moj računalnik je pa ZX Spectrum :)

  • 15:16 5. Oktober 2011.

    jst mam Ericsson GA 628 verjeli al pa ne....

  • 14:35 5. Oktober 2011.

    Ne kvari veselja tistim ki so apple izdelki všeč, ti se pa mej s tem samsumgom...da se gre pa vsem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.