Samo en tožilec z vsemi pogoji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Razpis. Iščejo 21 tožilcev za pregon najhujšega kriminala.
Oglej si celoten članek

Tožilci, ki bi se želeli zaposliti kot tožilci za pregon organiziranega kriminala na specializiranem državnem tožilstvu (SDT), se lahko še do sobote prijavijo na razpis za prosta delovna mesta na SDT. Ministrstvo za pravosodje od konca februarja z dvema razpisoma išče 21 novih članov SDT.

"Kot da obstoječih ni"

Poleg dokazil o zadostni strokovni usposobljenosti morajo kandidati v prijavi predložiti oceno svojega dela, ki pa ni starejša od enega leta. "Temu pogoju je praktično nemogoče zadostiti, saj državnotožilski svet oceno državnotožilske službe poda vsaka tri leta," je neuradno slišati med tožilci. Pred manj kot tremi leti je bilo po naših informacijah ocenjeno delo le enega tožilca, ki je deloval že v nekdanji skupini tožilcev za pregon organiziranega kriminala. To je bila predhodnica specializiranega tožilstva, kjer za zdaj še deluje vseh devet tožilcev bivše skupine.

Ne vedo, ali se lahko pritožijo

"Na razpis se lahko prijavi le en tožilec skupine. Kot da bi šel nekdo načrtno preverjat, koliko stare ocene dela imajo trenutni člani SDT in kdo se lahko prijavi," dodajajo viri.

Šef tožilstva Zvonko Fišer pa ni pojasnil, ali se tožilci, ki bi se želeli potegovati za novo službo, lahko pritožijo zoper tak razpisni pogoj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.