Sam sebe zašil pri lumpariji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Jakob Štunf. Iz kabineta premierja si je na svoj e-naslov poslal bazo podatkov.
Oglej si celoten članek

Jakob Štunf, svetovalec za odnose z javnostmi v kabinetu predsednika vlade, je z enim elektronskim sporočilom odgovorno osebo kabineta spravil v precejšnje težave. Grozi ji namreč četrt milijona evrov globe.

Štunf je včeraj dopoldne poslal elektronsko pošto, v kateri so bili naslovi najbrž vseh novinarjev, ki so na seznamu naslovov kabineta. Ti pa so sporočilo tudi prejeli.

Prejela sem prijavo. Razkrivanje naslovov, ki so v adremi, ni dovoljeno brez privolitve,” razlaga informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar.

Zadeva pa je še precej hujša. Štunf si je tik pred menjavo vlade celotno adremo z nekaj sto elektronskimi naslovi novinarjev poslal kar na zasebni elektronski naslov.

“Če to drži, je to iznos baze podatkov izven upravljalca. Zagrožena kazen za odgovorno osebo je 830 evrov na zlorabljeni podatek,” opozarja Pirc Musarjeva. Po hitrem štetju je osebnih naslovov okrog 300, kar pomeni, da bi bila globa lahko četrt milijona evrov.

Na vprašanje, zakaj si je poslal naslove, Štunf odgovarja, da je šlo za tehnično napako.

Poslal oporavičilo

Dan po neljubem dogodku je Štunf ponovno poslal elektronsko sporočilo, tokrat pa je prejemnike posebej pazljivo skril v skrite kopije. "Vsem in in vsakemu posebej, ki ste včeraj prejeli elektronsko sporočilo, ki vsebuje tudi vaš elektronski naslov, se za to mojo osebno tehnično napako iskreno opravičujem," pravi in dodaja, da nikdar in nikogar ni želel tako ali drugače prizadeti ali razkrivati osebnih podatkov. "Moje delo z novinarji je vedno temeljilo na odkritosti in verodostojnosti, zato upam in prosim, da boste to moje opravičilo sprejeli z razumevanjem," je zaključil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 14:45 14. Marec 2013.

    Lej, to so lahko splošno znani naslovi. Ampak govoriva o zbirki podatkov, ki je bila narejena med delovnim časom. Ljudje …

  • 13:41 14. Marec 2013.

    No janševci, kaj pravite. za vse je kriva Musarjeva. Takoj jo zamenjati in postaviti osebo iz SS (d) stranke, opa …

  • 12:00 14. Marec 2013.

    Ti se zajebavaš, ane?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.