Salamiada abrahamka

Foto: Žurnal24 Takole so se salame včeraj ponujale ocenjevalcem, danes se bodo obiskovalcem. (F
Tradicija. Mati vseh salamiad je dočakala okrogli peti jubilej.
Oglej si celoten članek

Sevnica. Popoldne se bo v Vrtovškovi gostilni, v kateri sta pred 50 leti čisto po naključju domačina Rudi Mlinarič in Peter Vrtovšek pokušala svoje salame in jih dala pokusiti tudi gostom, odvila že 50. salamiada. Na njej bodo ob 19. uri razglasili, kdo je izdelal najboljšo salamo. Komisija pod predsedstvom Francija Sotoška je včeraj ocenila 116 primerkov. “Včasih jih je bilo še več, saj je lahko vsakdo oddal do pet vzorcev, zdaj pa to ni več mogoče,” je pravila pojasnil predsednik Stanko Krnc. Novost letošnje prireditve je, da bo na njej z vrhunsko kulinariko sodeloval kuhar Jožef Oseli, znan tudi kot Titov kuhar.

Tokratna salamiada bo hkrati generalka za finale slovenske salamiade, ki bo maja v Sevnici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.