Sajovic hitro prepisal premoženje na potomce, noro, kaj vse je imel v lasti

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Borut Sajovic je letos (skoraj) vse svoje premoženje prepisal na sina ali na hčer, a vseeno obdržal predkupno pravico.
Oglej si celoten članek

Borut Sajovic, nekdanji poslanec Svobode, zdaj pa minister za obrambo, je ob delu leta 1988 magistriral, nato pa več kot 20 let opravljal terensko veterinarsko delo v Tržiču in okolici, več let je bil tudi občinski svetnik in predsednik Krajevne skupnosti Kovor. Nato je leta 2006 je postal župan Občine Tržič in na položaju ostal vse do izvolitve v državni zbor leta 2022. 

V tem času pa je postal lastnik nekoliko nenavadno velikega števila nepremičnin in parcel. Že pred časom so ga na portalu Preiskovalno.si pozvali, naj razkrije svoje premoženje in njegov izvor. Javno je sicer zatrdil, da nima ničesar, razen dveh gozdnih parcel, vrednih manj kot 10 tisoč evrov, a je iz dokumentov, ki so jih pridobili na portalu, razvidno, da je letos svoje milijonsko premoženje prepisal na sina in hčer.

Ne le to - za večino premoženja je z notarskimi pogodbami zagotovil, da vse niti drži v svojih rokah.

Do nedavnega je bil namreč lastnik dveh hiš v kraju Brdo (skupaj sta vredni pol milijona evrov), 21. februarja letos jih je prepisal na sina, a si med drugim zagotovil služnost in predkupno pravico. 

Na sina je prepisal (a obdržal predkupno pravico) tudi 5000 kvadratnih metrov gozda zraven hiš, 4700 kvadratnih metrov gozda nedaleč od hiše, kmetijsko zemljišče, veliko 2777 kvadratnih metrov ter številne manjše parcele (vse označeno z zeleno na fotografiji spodaj).

Foto: Gurs Parcele Boruta Sajovica Ostale nepremičnine je prav tako februarja letos prepisal na hčer. Gre za 66 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Ulici Milana Majcna v Šiški, več velikih kmetijskih parcel in parcelo, kjer je že narejen izkop za gradnjo, ugotavlja portal Preiskovalno.si. Tudi tukaj je obdržal predkupno pravico.

Morda še najbolj sporna pa je Bencetova domačija, katere lastnica je Borutova žena Janja Sajovic. Občina Tržič se je namreč med njegovim županovanjem odpovedala predkupni pravici. Vprašljiva naj bi bila tudi vrednost hiše, saj je danes ocenjena na le 93 tisoč evrov. Janja Sajovic ima v lasti še dve stanovanji na Kovorski ulici v Tržiču.

Kaj vse ima oziroma je imel v lasti Borut Sajovic, pa si lahko preberete na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 37

  • 15:02 18. Oktober 2024.

    gnoj od človeka...pa ne zaradi premoženja...

  • 14:34 18. Oktober 2024.

    Nič ne pišete, če je že nabavil oziroma vsaj naročil novoletna darila v obliki čokoladnih lizik za svoje vojake in …

  • 14:05 18. Oktober 2024.

    Mi mamo,vas baše,pa to!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.