S svečami proti ukinitvi šole

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Na sestanek v Maribor ni bilo predstavnikov ministrstva.
Oglej si celoten članek

"Dijaški parlament, svet staršev, učiteljski zbor in svet zavoda šole so odločno proti pripojitvi in posledično ukinitvi Srednje elektro-računalniške šole (Serš) Maribor," je včeraj javnost seznanil direktor zavoda Ivan Ketiš. O nameri ministrstva, da želi šolo pripojiti k Tehniškemu šolskemu centru Maribor, smo že poročali.

Na Seršu je zavrelo. Zaposleni se bojijo za delovna mesta, dijaki in vodstvo pa opozarjajo, da bo to prineslo poslabšanje šolskega programa in zmanjšanje vpisa na šolo. Izrazili so ogorčenje nad "ignorantskim odnosom superministrstva do njihovega nestrinjanja", saj na včerajšnji sestanek ni prišel nihče od predstavnikov ministrstva, da bi jim pojasnil svojo namero o združitvi.

"Lahko je pozitivno"

"Če je namen, da v tem šolskem centru na Teznu, kjer so v zaledju številna podjetja, nastane neka politehnika, je lahko združevanje šol pozitivno," pa meni pomočnik ravnatelja Tehniškega šolskega centra Maribor Boris Bertol, kamor naj bi se Serš priključil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.