S 1.1. dražji prevoz z LPP

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
S prvim januarjem se bo podražil prevoz z ljubljanskimi mestnimi avtobusi LPP. Ena vožnja bo stala 1,2 evra oziroma 40 centov več kot doslej.
Oglej si celoten članek

Za to ceno lahko potniki potujejo v mreži linij mestnega potniškega prometa 90 minut, vključno s prestopanjem, so sporočili iz LPP. 1,20 evra bo po novem tudi plačilo z mobilnim telefonom, ki sicer omogoča potovanje na avtobusu brez prestopanja.

Cena terminske (mesečne) splošne vozovnice bo 37 evrov. Druge cene terminskih (mesečnih) vozovnic – šolske (17 evrov),  upokojenske (20 evrov), za brezposelne (17 evrov) in prenosne (42 evrov) – bodo ostale nespremenjene. Prav tako ostaja cena letne prenosne terminske vozovnice (420 evrov) takšna kot do zdaj.

Z novim letom bosta ukinjeni tudi splošna kombinirana in upokojenska kombinirana vozovnica, ter komercialni popust za prevoz v mestnem potniškem prometu, ki so ga lahko do zdaj uveljavljali imetniki kombiniranih šolskih vozovnic. Le teh je bilo lani 750.

Omenjene spremembe začnejo veljati v nedeljo, 1. 1. 2012. Opremljanje postajališč in avtobusov z novimi ceniki bo potekalo med 2. in 6. januarjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.