Rusi odpovedujejo rezervacije pri nas

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska zdravilišča se zaradi vojne med Rusijo in Ukrajino soočajo z odpovedjo rezervacij ruskih gostov.
Oglej si celoten članek

V Zdravilišču Rogaška so imeli v teh dneh nekaj gostov, ki so že odšli domov, spomladanske rezervacije pa so odpovedane. Odpovedi beležijo tudi v Termah Krka in Savi Turizmu.

Direktor slatinskega zavoda za kulturo in turizem Dino Markovinovič ocenjuje, da je to težak udarec za njihove hotelirje. Po njegovih besedah so prav ruski gostje v predkoronskem času v Rogaški Slatini ustvarjali 40 odstotkov vseh nočitev.

V Termah Krka nimajo gostov iz Rusije, nekaj posameznikov, ki so svoj prihod napovedali ta mesec, pa je v preteklih dneh svoje rezervacije preklicalo.

Tudi v družbi Sava Turizem trenutno nimajo ruskih gostov, beležijo pa odpovedi spomladanskih terminov.

V portoroškem hotelskem resortu LifeClass Hotels&Spa imajo nekaj gostov iz Rusije, vendar je njihovo število zelo majhno v primerjavi z gosti iz drugih držav. Napoved prihodov gostov z ruskega trga do konca meseca kaže na podobno sliko, pri čemer v Portorožu večjega števila odpovedi za zdaj ne beležijo.

V Termah Olimia nikoli niso imeli veliko gostov iz Rusije, zato se jim trenutno razmere glede na vojno med Rusijo in Ukrajino ne poznajo pri rezervacijah.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • F16
    17:49 2. Marec 2022.

    "Slovenska zdravilišča se zaradi vojne med Rusijo in Ukrajino soočajo z odpovedjo rezervacij ruskih gostov." Tole ne bo držalo povsem. …

  • 14:22 2. Marec 2022.

    ja no, pišuka, pa ne bo tip menda dezertiral iz vojske, da bo lahko prišel se namakat v tiste naše …

  • 13:30 2. Marec 2022.

    ah. terme bodo ze zapolnile vrzel. italijanski,a vstrijski in drugi gostje. samo marketirat je treba it v frankfurt. malo so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.